În presă

O parte din parcarea subterana a Iulius Mall s-a transformat pentru trei luni intr-un muzeu inedit. 14 cadavre, conservate perfect pana la cel mai mic detaliu si peste 130 de diferite organe ofera vizitatorilor ocazia unei experiente unice, sansa de a se baga pe sub pielea uimitorului mister al corpului uman. Dispusa in sapte galerii, impartita dupa sistemele din corpul uman, expozitia inseamna o calatorie extraordinara in lumea fascinanta a organismului. Dupa mai bine de noua ani de cand au pus pe picioare expozitia pentru prima oara 50 de milioane de oameni din 30 de tari i-au trecut pragul. Paradoxal, spun organizatorii, experienta Our Body a insemnat pentru surprinzator de multi vizitatori confirmarea existentei unei puteri divine, o putere suprema responsabila pentru minunea corpului uman.

In subsolul Iulius Mall miroase a covor nou, abia asezat pe podea. Si vopseaua neagra de pe pereti e proaspata. Expozitia miroase ca o carte de anatomie proaspat scoasa din tipar.

Citește continuarea aici.

Voiajul în trei dimensiuni în mărime naturală a interiorului corpului uman începe într-o primă sală cu pereți negri unde vizitatorul se va familiariza cu noțiuni elementare de anatomie și cu evoluția acestui domeniu, de la primele reprezentări ale anatomiei corpului uman realizate de Leonardo da Vinci, până la reprezentările din domeniul medical când printr-un proces de impregnare polimerică (un fel de mumificare) țesuturile au început să fie conservate la nivel microscopic. Ambianța este una standard, pe care organizatorii o folosesc peste tot în lume. „Imaginați-vă că sub vitrine sunt bijuterii și atunci veți înțelege prețiozitatea lor”, precizează Heidi Pinchal.

Citește continuarea aici.

Cu OUR BODY: Universul interior ne aflăm cu adevărat în faţa evenimentului cu valoare de unicat. Este acel eveniment veritabil act de educaţie şi de cultură, generală sau de specialitate, este evenimentul care surprinde şi şochează deopotrivă deoarece prin cele 200 de exponate descoperim fascinantul univers interior al corpului uman, modul în care funcţionează şi se manifestă, o călătorie iniţiatică pentru toţi cei care vor trece pragul expoziţiei. Se lasă astfel descoperite misterele anatomiei şi fiziologiei, mijlocul fiind cel al corpurilor umane reale şi secţiuni.

Citește continuarea aici.

Deschis de doar doua saptamani, evenimentul a atras mii de curiosi, observandu-se o crestere consistenta pe perioada festivalului Untold, deoarece participantii festivalului beneficiaza pana in 7 august de o reducere de 10%.
Ghizii expozitiei sunt 20 de studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, atent selectionati de organizatori. Acestia sunt incantati de experienta inedita pe care expozitia Our Body le ofera.
“E o experienta interesanta, in primul rand fac asta din pasiune si pentru ca imi ofera oportunitatea sa vad mai mult, sa pot sa explic oamenilor, sa aplic ce am invatat pana acum. Oamenii sunt foarte impresionati, am parte de vizitatori care nu stiau absolut nimic despre corpul uman sau vizitatori care fac parte din domeniul medical si pot sa spun ca de ambele parti oamenii au fost interesati de expozitie”, spune Eunice, studenta in anul III la UMF, Medicina Generala.

Citește continuarea aici.